rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

fijngesneden [Verpakking, 31 oktober 2012]

volgende voorbeeld

fijngesneden
Wat eten we vandaag: fijn gesneden spinazie of fijngesneden spinazie? Albert Heijn heeft beide varianten te koop. Daarmee maken ze het ons wel lastig. Of juist ook niet.

De spinazie in de kleine verpakking links in het vriesvak is 'fijn gesneden'. Blijkbaar was het snijden heel erg leuk en fijn. Het snijden van de spinazie in de grote verpakking rechts was misschien minder leuk en fijn, maar dat zie je in het resultaat niet terug: de spinazie is fijngesneden. De spinazie in de verpakking in het midden is fijngesneden noch fijn gesneden, maar dat is dan ook bladspinazie.

Wat is nou de correcte schrijfwijze? Het gaat in dit geval om het fijnsnijden van de spinazie, en 'fijnsnijden' staat gewoon als één woord in de woordenboeken. Als je de spinazie fijnsnijdt, is het daarna natuurlijk gewoon 'fijngesneden' spinazie. Er is geen reden om daar ineens een spatie in te voegen.

Misschien heeft de Albert Heijn-medewerker dat fijnsnijden van de spinazie wel met veel plezier gedaan. Dat is marketingtechnisch ook wel interessant om te vertellen. Dan moeten ze op de nieuwe spinazieverpakking dus 'fijn fijngesneden' schrijven.