rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

productiebedrijf [Collegedictaat, 24 oktober 2011]

volgende voorbeeld

productiebedrijf
Dit weekend was ik oude collegedictaten van de TU Delft aan het opruimen. Ik heb ze nog lang bewaard, maar al vele jaren niet meer ingekeken. Blijkbaar weet ik alles nog wat ik toen geleerd heb, of ik heb inmiddels andere bronnen gevonden. Of de collegestof was gewoon niet nuttig - maar dat is natuurlijk achteraf praten.

Ik stuitte op een dictaat van het vak 'Vervaardigingstechnieken II'. Het eerste deel gaat over het 'produktie bedrijf'. Dat staat gewoon pontificaal op de voorkant van het dictaat... met een onjuiste spatie. Ik kan me niet herinneren dat zich daar destijds iemand druk om heeft gemaakt. Maar ja, dat heb je met techneuten: die kunnen niet spellen. Dat hoor ik tenminste altijd mensen zeggen. Met mij is het geloof ik nog redelijk goed gekomen...

(Er gaan nu ongetwijfeld mensen opmerken dat er nog een fout in de naam van het eerste deel zit. 'Produktie bedrijf' moet niet alleen zonder spatie, maar ook met een c in plaats van een k. Dat is correct, maar dat is pas sinds 1995 zo. En dit dictaat is uit 1989.)