rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

tomaatrodepaprikasoep [Verpakking, 7 mei 2013]

volgende voorbeeld

tomaatrodepaprikasoep
"Tomaat-rode paprikasoep" staat op deze soepzak van Albert Heijn. Dat klinkt alsof het paprikasoep is met een tomaat-rode kleur. Die soep zal dan dus wel van rode paprika gemaakt zijn, was mijn snelle conclusie.

Bij de ingrediƫnten zag ik dat er zowel rode paprika als tomaat in de soep zit. Op de voorkant van de soepzak heet de soep "Volle paprikasoep met tomaat, rode paprika en ui". Dat die paprikasoep tomaat-rood van kleur is, vind ik niet zo vreemd voor paprikasoep waar 18% tomaat in zit en ook nog eens 10% tomatenpuree. Zelfs met groene paprika zou die soep waarschijnlijk nog rood kleuren.

Eigenlijk denk ik dat Albert Heijn hier helemaal niet probeert aan te geven welke kleur de soep precies heeft. Volgens mij willen ze ons vertellen wat de twee smaakmakers van deze soep zijn: tomaat en rode paprika. Zoals je dressing met honing en mosterd 'honing-mosterddressing' kunt noemen, noem je soep van tomaat en rode paprika 'tomaat-rodepaprikasoep'. Dat is inderdaad niet zo'n fraai woord. Geen wonder dat ze het op de voorkant 'paprikasoep met tomaat en rode paprika' noemen. Dat is tenminste duidelijke taal.