rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

dameshakken [Reclamespandoek, 14 december 2012]

volgende voorbeeld

dameshakken
Ik vind het altijd maar vreemd: op sommige plekken in het land mag je dames hakken, en de uitbaters maken daar nog openlijk reclame voor ook! Wekelijks komen er bij het SOS-meldpunt foto's binnen van die hakplekken. Mensen klagen niet over de mensonterende toestanden, maar slechts over de onjuiste spatie... maar dat is logisch.

In de afgelopen jaren heb ik zo af en toe wel van die ingezonden voorbeelden op deze website geplaatst. De laatste was in augustus 2010 het dames hakken in metrostation Beurs in Rotterdam; dames hakken kostte daar toen precies 5 euro. Van alle plekken waar je dames kunt hakken, is deze in Rotterdam wel het vaakst gefotografeerd. Er is een tijd geweest dat ik er bij wijze van spreken iedere week wel een nieuwe foto van online kon zetten.

Omdat ik liever steeds andere voorbeelden plaats, heb ik twee jaar lang niks meer gedaan met de foto's van het 'dames hakken'. Sinds januari 2012 is er echter een nieuwe hakplek populair: de Halve Zool in Den Haag. Dat komt natuurlijk vooral doordat er een reclamespandoek is opgehangen dat nauwelijks te negeren is. En dus maakt iedereen er in het voorbijgaan maar een foto van. Ik heb op mijn beurt geprobeerd om al die foto's te negeren. Toen er deze week weer een nieuwe foto binnenkwam, hield ik het niet langer vol. Een onjuiste spatie die zo ontzettend vaak gefotografeerd wordt, verdient een plekje op deze website. Vandaar dat ik hierboven een kleine selectie van alle inzendingen heb gemaakt.

Toen ik in de SOS-archieven dook, bleek dat ik in maart 2008 ook al eens een foto heb gepubliceerd van het dames hakken bij deze schoenmaker in Den Haag. Toen kostte het op deze plek nog maar 4,95 euro. In bijna vijf jaar tijd is de prijs dus meer dan 50% gestegen! Dan kun je beter naar Rotterdam, want daar kost 'dames hakken' nog steeds maar 5 euro.