rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

antikliedertomaten [Tomaten, 27 juni 2012]

volgende voorbeeld

antikliedertomaten
Vorige week hoorde ik voor het eerst iets over de 'Anti Klieder!! tomaat'. Ja, zo moet je dat volgens de teler schrijven: met twee hoofdletters, twee uitroeprekens en... twee spaties.

Dat die teler een tomaat bedenkt die niet lekt of spettert tijdens het snijden, dat is nog tot daaraantoe. Maar dat hij dat vervolgens een 'Anti Klieder!! tomaat' noemt... dat zou verboden moeten worden. Ik maak me van nature niet zo druk om overbodige hoofdletters of uitroeptekens. Het gaat me natuurlijk vooral om de spaties. Om te beginnen slaat de spatie in 'anti klieder' nergens op. Samenstellingen met 'anti-' moet je volgens de regels gewoon aaneenschrijven. Maar als je je tomaten dan de naam 'Anti Klieder' wilt geven, dan zijn het nog altijd 'Anti Kliedertomaten' (of 'Anti Klieder-tomaten').

Ooit schreef ik af en toe in mijn commentaar dat ik nooit eten koop met onjuiste spaties erin, "want dat proef je toch". Ik heb een keer iemand moeten beloven die grap nooit meer te maken. Maar ik ben bang dat die spaties, hoofdletters en uitroeptekens in de 'Anti Klieder!! tomaten' de smaak echt verpesten.

[ link: http://www.antiklieder.nl ]