rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

ventrikelseptumdefect [Stickertje, 25 juni 2012]

volgende voorbeeld

ventrikelseptumdefect
Toegegeven: ventrikelseptumdefect is helemaal geen makkelijk woord. Echt zo'n woord waar de schrijfwijze met een of twee spatie extra op de loer ligt. En dan staat er ineens 'ventrikel septumdefect' of 'ventrikel septum defect'. Als je de opdracht krijgt om even wat stickertjes te printen voor op het folderrek, dan kan ik me dus goed voorstellen dat je moeite hebt met het stickertje voor de folder over het ventrikelseptumdefect.

Maar de hulp is letterlijk nabij, want op de folders in het folderrek staat het wel goed. De Nederlandse Hartstichting schrijft zelf netjes over 'ventrikelseptumdefect'. Extra knap dat ze dat helemaal aaneenschrijven, want de bijbehorende drieletterige afkorting 'VSD' zou voor veel mensen een reden zijn om het als 'Ventrikel Septum Defect' te schrijven. Met twee spaties en liefst ook drie hoofdletters. Maar daar heeft de foldermaker van de Hartstichting zich gelukkig niet toe laten verleiden. En daarmee geeft hij de stickertjesmaker een goed voorbeeld... maar die doet er vervolgens niks mee.

Een ventrikelseptumdefect is trouwens een afwijking waarbij er een gaatje zit tussen de twee hartkamers. Net zoiets als een onjuiste spatie tussen twee woorden, maar dan anders.