rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

Burgerpartij [Politieke partij, 25 april 2012]

volgende voorbeeld

Burgerpartij
Hero Brinkman doet aan de Tweede Kamerverkiezingen mee met de Onafhankelijke Burger Partij: de OBP. Een partij met een onjuiste spatie in de naam - dan neemt niemand je toch serieus? Ik heb zelden in één uur zoveel spatiemeldingen ontvangen als gisteren na de uitzending van Pauw & Witteman waarin Brinkman de nieuwe naam onthulde. Met onjuiste spatie dus. Waarom doet hij zoiets?

Volgens Brinkman moet de naam van de partij laten zien dat het om de burger draait. Maar een partij voor burgers is natuurlijk gewoon een 'burgerpartij'. Ik kan wel begrijpen dat Brinkman het niet de Onafhankelijke Burgerpartij wilde noemen, want de naam OB roept weer heel andere associaties op. Maar wat is er eigenlijk onafhankelijk: de partij of de burger? De burger moet onafhankelijk durven te denken en doen... daar is ook wel wat voor te zeggen. Een partij voor onafhankelijke burgers is een 'Onafhankelijkeburgerpartij', kortweg de 'O'. Een afkorting en symbool waar in de communicatie best wat mee te doen is. Maar Brinkman richt zich niet op onafhankelijke burgers, zo bleek gisteren. Hij wil juist dat de partij onafhankelijkheid moet uitstralen. Dan is het dus toch gewoon de 'Onafhankelijke Burgerpartij'. En dat mag je van mij best nog steeds afkorten als 'OBP'.

Misschien moeten we met het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik toch maar met een eigen Spatiepartij meedoen aan de komende verkiezingen. Over het partijprogramma moeten we nog even nadenken, maar daar komt natuurlijk iets in over zwaardere straffen voor onjuist spatiegebruik. Er moet natuurlijk een Spatiepolitie komen ("144, die spatie hoort niet hier!"). Geen onjuiste spatie in overheidscommunicatie! En alle onjuiste spaties het land uit!