rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

communicatiemisser [Website Eburon Business, 10 januari 2012]

volgende voorbeeld

communicatiemisser
Een echte 'communicatie misser': schrijf je iets over een boek met taalfouten... maak je zelf spatiefouten in je tekst. Quod erat demonstrandum.

Als je iemand beschuldigt van een taalfout moet je er altijd op letten dat je in je beschuldiging niet zelf een foutje maakt. De kans dat dat wel gebeurt, is zo groot dat daar zelfs een naam voor is. Dat noemen we de Wet van Muphry. (De vorige keer dat ik over die wet schreef, kreeg ik allemaal mailtjes dat ik 'Muphry' fout had geschreven. Maar dat is dus juist de grap.)

Natuurlijk is het mogelijk dat ze deze fouten met opzet gemaakt hebben om te laten zien waar het boek over gaat. Of misschien zelfs speciaal om via spatiegebruik.nl extra aandacht voor het boek te krijgen. Dat zou wel heel gewiekst zijn. En dat is dan hierbij gelukt. Maar ik betwijfel of dat het geval is. Behalve de 'communicatie misser' staan er trouwens nog meer spatiefouten in de tekst. Zie je welke ik bedoel? (En nu is de vraag natuurlijk welke fout ik zelf heb gemaakt in deze tekst...)

Update: de fouten zijn inmiddels weggewerkt. Ze zitten gelukkig goed op te letten bij Eburon.

[ link: http://eburonbusiness.nl/2012/01/10/tampasta/ ]