rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

Stormvloedwaarschuwingsdienst [Naam, 27 november 2011]

volgende voorbeeld

Stormvloedwaarschuwingsdienst
Ik las vandaag op Teletekst een bericht over de Stormvloedwaarschuwingsdienst. Die dienst heeft een waarschuwing gegeven voor hoog water, maar er is geen reden tot zorg.

'Stormvloedwaarschuwingsdienst'... dat soort woorden lees ik graag. Helemaal aaneengeschreven, zonder spaties. Mooi. En het wordt nog mooier, want 'Stormvloedwaarschuwingsdienst' is de officiële naam van een afdeling van Rijkswaterstaat. Waarom ze het afkorten tot SVSD is mij een raadsel(*), maar het belangrijkste is dat ze de naam geheel tegen de trend in gewoon netjes als één woord schrijven. Dan is er inderdaad geen reden tot zorg.

Hulde voor Rijkswaterstaat dat ze deze naam zonder spaties schrijven. En hulde voor Teletekst dat ze die naam zo netjes hebben overgenomen.

(Als je je afvraagt waarom er op Teletekst nooit een spatie wordt gebruikt na een komma of punt, dan moet je het artikel 'Spatiegebruik op Teletekst' even lezen.)

(*) Update: inmiddels is het me geen raadsel meer. Vroeger heette de Stormvloedwaarschuwingsdienst nog Stormvloedseindienst, en uit die tijd stamt ook de afkorting SVSD.

[ link: ...w.rijkswaterstaat.nl/water/veiligheid/watermanagement/waterkamer/svsd/index.aspx ]