rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

Verkeer de baas [domeinnaam, 3 juli 2011]

volgende voorbeeld

Verkeer de baas
In domeinnamen mogen geen spaties zitten. Dat wil nog wel eens tot verwarring leiden. Want als je alle spaties uit je bedrijfsnaam weglaat en de woorden gewoon aan elkaar plakt, moet de lezer raden waar de spaties ingevoegd moeten worden. En dat is niet altijd duidelijk.

Neem bijvoorbeeld de domeinnaam verkeerdebaas.nl. Mijn eerste gedachte was dat je dat moet lezen als 'verkeerde baas'. Dat zou de naam kunnen zijn van een website waar mensen kunnen klagen over hun baas. Want als je de verkeerde baas hebt, moet je daar niet alleen mee blijven zitten.

Maar dat is het dus niet. Verkeerdebaas.nl blijkt de website van VerkeerDeBaas, en dat moet je lezen als 'verkeer de baas'. VerkeerDeBaas is het verkeersadviesbureau van Koos Spee, die bekend werd als landelijke verkeersofficier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Hij werd vooral bekend doordat hij sinds 2002 meewerkte aan het tv-programma Wegmisbruikers. En met al die ervaring is hij nu dus de verkeerde baas... of het verkeer de baas.

(Ik heb me zo ook wel eens verbaasd over de domeinnaam kokendehaan.nl. Een kokende haan? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Het bleek de website van architectenbureau Kok & de Haan...)

[ link: http://www.verkeerdebaas.nl ]