rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

Wereldlepradag [Website fijnedagvan.nl, 31 januari 2011]

volgende voorbeeld

Wereldlepradag
Vandaag is het Wereld Lepra Dag én Wereld Yoga Dag, zo zag ik op www.fijnedagvan.nl. Eerder deze maand was het Wereld Fetish Dag, Wereld Religie Dag en Wereld Braille Dag. Allemaal bijzondere dagen. De mensen van 'Fijne Dag Van...' schrijven die dagen allemaal met twee spaties. Grote kans dat ze zich daarbij hebben laten beïnvloeden door het Engels, want al die Wereld-dagen worden in het Engels natuurlijk wel met spaties geschreven. Maar in het Nederlands moet het officieel gewoon als één woord: Wereldbrailledag.

De mensen van de website hebben me laten weten dat ze heus wel weten hoe het eigenlijk moet. Ze hebben meermalen discussie gevoerd over het spatiegebruik, en ze vinden het voor de lay-out gewoon mooier om spaties te gebruiken. Tja, dat is een keuze. Maar áls je er dan voor kiest om je niet aan de regels te houden, doe het dan wel consequent fout. Op 4 oktober is het volgens de website Wereld Dierendag met maar één spatie, terwijl het de dag ervoor nog Wereld Habitat Dag is met twee spaties.

Morgen is het 1 februari. Volgens fijnedagvan.nl is dat nog geen speciale 'Dag'. Misschien een idee om daar een 'Dag van de Onjuiste Spatie' van te maken, of misschien zelfs een 'Wereldspatiedag'..?

[ link: http://www.fijnedagvan.nl ]