rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

opslagruimte [Bord, 3 november 2010]

volgende voorbeeld

opslagruimte
Soms halen de veldwerkers van het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik halsbrekende toeren uit om een gesignaleerde spatiefout op de gevoelige plaat vast te leggen. De spatiespotters doen er alles aan om in de file precies naast die ene bestelwagen te komen waar die prachtige spatiefout op staat, zodat ze rustig een foto kunnen maken - zo is de file voorbij voor je het weet. Andere spatiespotters schieten hun spatiefoto's onopvallend uit de heup op plekken waar een fotografieverbod geldt. En er zijn spatiespotters die dagelijks met de auto met hoge snelheid langs een spatiefout rijden en die iedere dag weer proberen om hem scherp op de foto te krijgen.

Deze foto is er eentje uit de laatste categorie. "Het bord staat langs een doorgaande weg waar je niet kan stoppen om een foto te nemen, dus het is wat moeilijk om een geschikte te maken", zo was het commentaar bij deze inzending. 'Opslag ruimte' met een spatie... daar zie ik letterlijk en figuurlijk ruimte voor verbetering. De fout doet me denken aan de slogan van City Box: op slag meer ruimte. Maar daar waar de slogan van City Box een voorbeeld van lovenswaardig creatief spatiegebruik is, is de spatie op het bord op deze foto gewoon fout. Ja, het verschil tussen lovenswaardig goed en gewoon fout spatiegebruik is soms bijzonder subtiel.

En alleen al vanwege deze vergelijking was het de moeite waard om vanuit de auto een foto van dit bord te maken. Hulde voor de SOS-veldwerkers en hun fotocamera's.