rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

brom(fiets)plaats [Raamtekst, 19 augustus 2009]

volgende voorbeeld

brom(fiets)plaats
Ik herinner me nog goed dat ik me vroeger altijd verbaasde over bordjes met de tekst "Fietspad - verboden te brommen". Als je die dag met het verkeerde been uit bed was gestapt, mocht je daar blijkbaar niet in. Wat ik dan wel weer begrijpelijk vond, want al die mensen die een beetje gaan lopen brommen... dat is natuurlijk niet goed voor de sfeer.

Bij deze coffeeshop heeft men blijkbaar ook liever niet dat mensen hier gaan staan brommen. En bromfietsen mogen ze hier ook niet stallen. Zo doet de tekst "geen brom (fiets) plaats" tenminste vermoeden. Die spaties horen daar natuurlijk niet - waarschijnlijk was men gewoon een beetje in de war door al die haakjes. Maar ook zonder spaties klopt de tekst nog niet echt. Ik ga ervan uit dat men wil zeggen dat je hier geen fietsen of bromfietsen mag plaatsen. In dat geval was "geen (brom)fietsplaats" beter geweest. Of anders "geen (brom)fietsen plaatsen", waarin de spatie dan weer wel goed is.

Ach, waarschijnlijk waren de mensen van de coffeeshop gewoon niet helemaal helder toen ze deze tekst op het raam aanbrachten.