rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

pannenkoekenboerderij [Dakbord, 6 februari 2009]

volgende voorbeeld

pannenkoekenboerderij
Ik kan niet over de A4 bij Leiderdorp rijden zonder dat mijn oog even valt op het bord dat op het dak staat van de pannenkoekenboerderij: 'pannenkoeken boerderij' staat daar met enorme letters. En met een enorme foute spatie.

Jammer natuurlijk van die onjuiste spatie, maar daardoor wordt het wel een mooi woord om bij weg te dromen. Een 'pannenkoeken boerderij'... is dat een boerderij die van pannenkoeken gemaakt is? Net zoals een hutje van hout een 'houten hutje' is, en een ringetje van goud een gouden ringetje? Hmm, een boerderij van pannenkoeken... laat het Hans en Grietje maar niet horen.

Nou moet ik van mijn moeder altijd voorzichtig doen als ik in de auto rijd, dus het is er nog nooit van gekomen om daar in het voorbijgaan een foto van te maken. Op een of andere manier staat er nooit eens een file als ik daar rijd.

En nu is de boerderij plots overal in het nieuws, omdat er eerder deze week twee dode mannen gevonden zijn. Inmiddels is bekend geworden dat een van de twee mannen een beruchte crimineel was. Hij zal toch niet vermoord zijn na een uit de hand gelopen ruzie over die onjuiste spatie op het dak?

[ link: http://www.nu.nl/algemeen/1912752/dode-leiderdorp-is-beruchte-crimineel.html ]