rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

groentensoepen [Website Knorr, 11 december 2008]

volgende voorbeeld

groentensoepen
Wat is er gebeurd? Ineens begint iedereen ons te mailen dat Knorr zijn groentensoepen 'Groenten Soepen' noemt (met hoofdletter, een tussen-n en een onjuiste spatie). Hoe komt het dat dat ineens iedereen opvalt. En hoe komt het dat wij dat zelf niet gezien hebben? Hebben we een reclamecampagne gemist of zo? Binnen een paar dagen kregen we onder andere de volgende mailtjes:

"...Op straat maken ze reclame dat de soepen zo vol zitten met groente dat er niet nog bij kan. Als ze die foutieve spaties eruit halen, is er vast nog wel plaats voor nog wat extra groente..." (Martijn)

"...Dat Knorr verstand heeft van soepen, dat wist ik wel. Maar dat Knorr haar verstand van soepnamen verloren is met de introductie van haar jongste producten, moge duidelijk zijn..." (Matthias)

"...Cup-a-soup, dat zouden meer mensen moeten doen..." (Ruben)

"...Meer groenten kregen ze er niet in, en meer spelfouten ook niet! Het is 'groentesoep'; zonder 'n', maar z├ęker zonder spatie! Deze fout is levensgroot te bewonderen in heel Nederland..." (Gerben)

"...Ik schrok me afgelopen vrijdag wild toen ik in een abri Knorr zag adverteren met de nieuwe "Groenten Soep" en nog een heleboel andere Soepen. De verengelsing van de Nederlandse taal wordt wel heel erg zo. Helaas geen foto kunnen maken, maar ik hoop dat iemand anders dat wel heeft gedaan..." (Mario)

En inderdaad: van de vele inzenders heeft er ook eentje een foto van de abriposter gemaakt.

(Er is overigens niets nieuws onder de zon, want Honig doet dit al jaren. Zij schreven ons ooit dat er weliswaar gewoon 'groentesoep' in zo'n pakje zit, maar ze noemen dat zelf 'Groente Soep' en dat is een naam... en namen mag je schrijven zoals je zelf wilt. Op zich hebben ze daar wel gelijk in, en toch zijn wij het er niet mee eens!

[ link: http://www.knorr.nl ]