rss-feed
twitter-feed
facebook
vorige voorbeeld

ervan uitgaan [Verpakking van Bonzo, 7 maart 2007]

volgende voorbeeld

ervan uitgaan
Op de verpakking van Bonzo's "Mini Menu" staan spatiefouten in allerlei soorten en maten. We pikken daar nu één soort uit. We geven eerst even een stukje theorie van de site van Onze Taal:
Voorzetsels en het bijwoord er, daar, hier of waar worden aaneengeschreven (ervan, daarop, hiernaast, waarmee, etc.), maar een voorzetsel dat onderdeel is van een werkwoord, mag niet vast aan andere 'kleine woordjes'. In het genoemde voorbeeld gaat het om het werkwoord 'uitgaan' (de constructie is: 'uitgaan van iets'). Het voorzetsel 'uit' is onderdeel van het werkwoord en mag daarom niet aan andere voorzetsels of bijwoorden worden verbonden.

Oké, terug naar de verpakking. Daar staat te lezen: "Met Bonzo kunt u er dus vanuit gaan dat...", "maar dat is dus niet goed. Het had moeten zijn: "Met Bonzo kun u er dus van uitgaan dat..." Twee regels eerder stond ook al: "taurine, dat er om bekend staat". Nu mag u zelf even bedenken hoe dat eigenlijk geschreven had moeten worden. Kleine tip: er staan twee spaties te veel.

[ link: http://www.onzetaal.nl/advies/ervanuit.php ]